Reading your Body training

De houding die je graag aanneemt, de stand van je voeten, de plek waar je spanning vasthoudt, de wijze waarop je beweegt. Al deze voorbeelden zeggen niet alleen iets over jouw lichaam, maar ook over wie je bent als mens en hoe je in het leven staat.
 

Wat krijg je?

In de Reading your Body training krijg je achtergrondinformatie over elk lichaamsgebied, leer je je lichaam preciezer lezen en ontdek je wat het je te vertellen heeft. Zo ontwikkel je meer sensitiviteit voor de signalen die je lichaam je geeft, leer je wat je kunt doen om meer in balans te komen en ga je beter aanvoelen waar jij wel bij vaart. Zoals je van een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd krijgt, zo wordt het ook lichter in je leven als je je lichaam energetisch op orde brengt. Ook geeft de training verdieping aan de oefeningen die je bij Moves & Meditation doet.

Een reis langs vijf gebieden

In vijf modules behandelen we vijf lichaamsgebieden met onder meer bio-energetica en de chakra’s als theoretische leidraad:

 1. Voeten en benen

 2. Bekken

 3. Buik

 4. Borstgebied

 5. Schouders, armen, nek en hoofd

Elke module start met een uitleg van het betreffende lichaamsgebied. Daarna krijg je verschillende oefeningen aangereikt, zoals bio-energetische bewegingen, visualisaties en meditaties. Daarmee ga je zelf ontdekken hoe de balans bij jou is in dat lichaamsgebied en ook of er blokkades zijn. Zo’n disbalans kan zich op fysiek/ energetisch of op mentaal/ emotioneel niveau afspelen. Door het onderzoeken van elk lichaamsgebied krijg je waardevolle informatie over jezelf en ga je het verband met je dagelijks leven zien.

Voeten en benen hebben bijvoorbeeld te maken met je bestaanszekerheid. Daarbij kunnen dit soort vragen aan bod komen: Hoe stevig sta ik (letterlijk) op mijn voeten? Of vertaald naar het dagelijks leven: Hoe stevig is mijn basis (wonen, gezondheid, financiën) in mijn leven? Na elke module ontvang je achtergrondinformatie en opdrachten/ suggesties voor thuis. Zo kun je de inzichten die je in de training krijgt, direct gaan toepassen.

Opbouw training, praktische informatie en kosten:

 • 5 modules van 1,5 uur; op dinsdagavonden via Zoom van 19.30 tot 21.00 uur

 • Datums: di 2, 16 en 30 maart, di 13 en wo 28 april (1 dag later i.v.m. Koningsdag)

 • Programma per module:

  o Inleiding en achtergrondinformatie lichaamsgebied (15minuten)
  o Leren lezen van je eigen lichaam aan de hand van oefeningen, visualisatie, meditatie

  en gerichte onderzoeks- reflectievragen (60 minuten)
  o Afronding met ruimte voor vragen en delen van ervaringen (15minuten)

 • Trainingsmateriaal: tijdelijke Zoom-opnames van de avonden, per module een pdf met theorie en achtergrondinformatie en opdrachten/suggesties over het betreffende lichaamsgebied

 • Kosten: 265 euro

 

Wil je ook meedoen? Meld je dan aan voor 23 februari: annekaren@dailylifebytes.com. Praktische informatie volgt daarna dank!​