top of page
DLB_Black_Transparant_edited.png

Over Anne Karen en Karolien samen

We kennen elkaar sinds ons zesde toen we op een klein schooltje in Ankum bij elkaar in de klas kwamen. Met twee jongens en twee meisjes. We zochten elkaar op, maar de vriendschap liep niet meteen op rolletjes. Er was veel concurrentie. Hoe vaak 'ik ben de langste/zwaarste/sterkste/beste...', wel niet voorbijgekomen zijn. 

 

Al gauw hadden we elkaar helemaal gevonden in onze levenslust, wilde stoeipartijen en liefde voor bergen snoep. We brachten vele schoolvakanties met elkaar door en kibbelden gewoon door over de hoofdrol in de musical en de beste cijfers. Eenmaal groot verdween de concurrentie en bleef de band. Dan waren we weer veel bij elkaar, dan liepen onze wegen weer wat verder uiteen. Maar nooit verloren we elkaar uit het oog.

 

Marion, de partner van Anne Karen, zorgde voor een nieuwe dimensie in onze vriendschap. Zij nodigde Karolien uit voor een leiderschapstraining die ze samen met Anne Karen gaf. Een groot cadeau zo bleek. Karolien ging deel uit maken van het trainingsteam en onze relatie verdiepte zich op een manier die we nog niet zo kenden. Marion werd ziek en overleed tweeënhalf jaar later aan een hersentumor. Een proces waarin we veel samen zijn geweest. Begin 2020 kreeg Machteld, de zus van Karolien, dezelfde onwaarschijnlijke diagnose. Zij overleed zeven weken later.  

 

Deze ingrijpende gebeurtenissen hebben ons nog meer in het leven 'geschopt'. De broosheid ervan en het feit dat het zomaar afgelopen kan zijn, heeft ons laten zien hoe waardevol het is om de dag te plukken, je hart te volgen en het leven vol te leven. Met al het geluk en het verdriet dat we erin tegenkomen. 

 

Twee grote geweldige vrouwen, Machteld & Marion, zijn onze inspiratie. Onze levenslust en onstuimigheid is er nog steeds, net als toen we zes waren. In deze woelige tijd ligt somberheid en angst op de loer. Hoe je de omstandigheden kunt inzetten om vol in het leven te staan, daar nemen we je graag in mee. Met humor, met zin, met alles erop en eraan! 

bottom of page