top of page

De verborgen kracht van emoties

Stap voor stap ontwikkel je het vermogen om emoties te gaan herkennen en toe te laten. Dit helpt je om het leven weer ten volle te leven. Om je een idee te geven: 

 

In boosheid huist kracht, helderheid en richting. Onderdrukte woede uit zich bijvoorbeeld in frustratie, irritatie, cynisme, passieve agressiviteit. Lees een rondje comments op social en je weet wat we hier bedoelen :). 

 

In angst ontdek je, als je het bewust lucht geeft, levendigheid, opwinding en enthousiasme. Onderdrukte angst uit zich bijvoorbeeld in zorgelijkheid, wantrouwen, controle houden, verlamming en kan zelfs naar paniek gaan. Misschien herken je van jezelf dat je hoofd overuren maakt en je in een piekerstand komt waar je niet zomaar uit kunt stappen.

 

In verdriet huist betrokkenheid, verlangen en bezieling. Onderdrukt verdriet uit zich bijvoorbeeld in somberheid, het glas halfleeg zien, teleurstelling, desinteresse. Denk aan de neiging om onder een dikke deken te gaan liggen als het leven je even te veel wordt.  

 

Dit is slechts een tipje van de sluier. Door Emotional Bodywork kun je de kleur, nuance en verborgen kracht van een scala aan emoties en gevoelens leren kennen.

Terug naar Workshops Emotional Bodywork 

bottom of page